همین حالا برای مشاوره تماس بگیرید: 02122890020

قرص کلونازپام چیست؟ عوارض کلونازپام بر مغز و بدن

علائم اعتیاد و عوارض کلونازپام بر مغز

کلونازپام (Clonazepam) یک داروی آرام‌بخش و ضد تشنج است. این دارو معمولاً برای درمان اختلالات اضطرابی، حملات پانیک، و کنترل تشنج‌های ناشی از صرع تجویز می‌شود. کلونازپام با تأثیر بر مواد شیمیایی مغز که ممکن است در افراد مبتلا به مشکلات روانی و عصبی نامتعادل باشند، به کاهش فعالیت بیش‌ازحد مغز و ایجاد آرامش کمک می‌کند. در ادامه به بررسی عوارض کلونازپام بر مغز و بدن و روش‌های ترک آن پرداخته‌ایم.

موارد مصرف کلونازپام چیست؟

کلونازپام یک داروی بنزودیازپین است که برای درمان مجموعه‌ای از مشکلات عصبی و روانی مانند قرص اکستازی استفاده می‌شود. در ادامه به موارد مصرف اصلی کلونازپام اشاره شده است:

موارد مصرف توضیحات
درمان تشنج و صرع کلونازپام به‌عنوان یک داروی ضد تشنج برای کنترل و کاهش تشنج‌های ناشی از صرع تجویز می‌شود. این دارو می‌تواند به‌ویژه برای تشنج‌های میوکلونیک، غیاب (Absence seizures) و تشج‌های آتونیک مؤثر باشد.
درمان اختلالات اضطرابی یکی از کاربردهای اصلی کلونازپام، کاهش اضطراب و استرس است. این دارو برای درمان اختلالات اضطرابی عمومی، اختلالات هراس و اضطراب اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
درمان حملات پانیک کلونازپام به عنوان یک داروی آرام‌بخش برای کاهش شدت و دفعات حملات پانیک (حملات ناگهانی اضطراب شدید) مؤثر است و به کنترل علائم فیزیکی مانند تپش قلب، تعریق و تنفس سریع کمک می‌کند.
درمان اختلالات خواب و بی‌خوابی در برخی موارد، کلونازپام به‌طور موقت برای درمان مشکلات خواب و بی‌خوابی ناشی از اضطراب تجویز می‌شود. این دارو می‌تواند به آرامش و بهبود کیفیت خواب کمک کند.
کاهش اسپاسم‌های عضلانی کلونازپام در درمان اسپاسم‌های عضلانی و اسپاستیسیته ناشی از بیماری‌های عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS) و صدمات نخاعی نیز تجویز می‌شود.
درمان سندرم پای بی‌قرار (RLS) کلونازپام می‌تواند برای درمان سندرم پای بی‌قرار که شامل احساسات ناخوشایند و تمایل غیرقابل کنترل به حرکت دادن پاها است، مورد استفاده قرار گیرد.

قرص کلونازپام یک داروی چندکاره است که برای درمان تشنج‌ها، اختلالات اضطرابی، حملات پانیک، مشکلات خواب و اسپاسم‌های عضلانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو باید با دقت و تحت نظر پزشک مصرف شود تا از بروز عوارض جانبی و وابستگی جلوگیری شود.

عوارض کلونازپام بر مغز و بدن

مصرف این دارو علاوه بر احتمال وابستگی به دارو ممکن است عوارض متعددی را برای فرد مصرف کننده به همراه داشته باشد. عوارض کلونازپام در بعضی از افراد شامل حساسیت و مشکلاتی نظیر تنگی نفس، ورم کردن اعضای مختلف بدن مثل زبان و لب­ها، ظهور کهیر و سایر نشانه‌های آلرژی است که در چنین شرایطی می­بایست حتما با اورژانس تماس گرفته شود. یکی از عوارض قرص خواب کلونازپام کند شدن و یا قطع تنفس فرد می­باشد و احتمال بروز آن در صورتی که فرد اخیرا از مواد دارای الکل استفاده کرده باشد بیش­تر هم می‌شود.

تلفن مشاوره نوروکمپ

برای دریافت مشاوره بر روی تصویر بالا کلیک نمایید.

عوارض قرص خواب کلونازپام همچنین می‌تواند با بی­‌حالی نیز همراه باشد و فرد به طور مداوم احساس خستگی و کسالت داشته باشد. با توجه به خاصیت آرام­‌بخشی این دارو، خواب‌­آلودگی یکی از شایع ترین عوارض مصرف داروی کلونازپام به شمار می­رود و به همین دلیل هم توصیه می­شود که در صورت مصرف این دارو، فرد از انجام کارهای معینی همچون رانندگی و یا کار کردن با ماشین آلات مختلف پرهیز کند.

طبق گفته سایت boldhealthinc ،

مصرف کلونازپام افزایش خطر ابتلا به آلزایمر را تا 51 درصد افزایش می دهد.

در مواردی هم مشاهده شده که مصرف این دارو با بروز مشکلات جنسی در افراد نیز همراه بوده است. برخی هم ممکن است دچار مشکلاتی در بینایی مانند تاری در دید و یا دوبینی شوند و از درد در عضلات و مفاصل خود هم شکایت داشته باشند.

امکان دارد در زمان ادرار کردن فرد دچار سوزش ادرار شده و یا تکرر در ادرار پیدا کند و یا میزان ترشح بزاق دهان وی نسبت به گذشته افزایش قابل توجهی پیدا کند. توانایی بلعیدن غذا در فرد می­تواند مختل شده و نفس کشیدن وی نیز به سختی انجام گیرد و در مواقعی دچار حواس پرتی و یا فراموش کردن وقایع شود. با توجه به احتمال ورم کردن تارهای صوتی موجود در گلوی فرد ممکن است صدای وی به حالت گرفته درآید و حرکات اعضای بدن وی هماهنگی زیادی با هم نداشته باشند.

عوارض مصرف کلونازپام

آیا کلونازپام اعتیاد آور است؟

از زمان شروع مصرف این دارو، شما می‌بایست به طور منظم تحت نظارت پزشک خود قرار داشته باشید تا میزان بهبودی شما مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز دوز دارو برای شما تعدیل شود. در صورتی که این دارو به طور مداوم و در مدت طولانی مورد مصرف قرار گرفته و کنترلی بر مقدار مصرف دارو توسط شخص اعمال نشود، شانس اعتیاد به دارو و وابستگی به آن افزایش پیدا خواهد کرد که می تواند در فرد علائمی نظیر تمایل شدید به استفاده از دارو و بیش­تر کردن دوز مصرف دارو را به همراه داشته باشد.

اثر این دارو بر روی بدن تا حدودی مشابه با اثر آلپرازولام می‌باشد. در صورتی که در دام اعتیاد به آن گرفتار شوید، فرایند درمان آن تا حدودی دشوار است. برای آنکه بیشتر در مورد عوارض قرص آلپرازولام این ماده خواب‌آور بخوانید مقاله مربوطه را مطالعه بفرمایید.

در صورتی که دچار اعتیاد به مصرف کلونازپام و وابستگی به آن شدید، می­‌بایست حتما برای ترک آن به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کرده تا درمان شما تحت نظارت و با بررسی کامل صورت گیرد. ترک قرص کلونازپام مانند دیفنوکسیلات ، کلونازپام و غیره عوارضی دارد که نباید به هیچ عنوان به صورت خودسرانه و بدون نظارت و مراجعه به کمپ صورت گیرد؛ چراکه ممکن است عوارض جبران ناپذیری را در فرد برجای بگذارد.

آیا کلونازپام مورفین دارد؟

این قرص دارویی است که در آن از ترکیبات مورفین استفاده نشده است و در واقع می‌توان گفت که این دارو مخدر به حساب نمی ­آید. با این وجود در صورتی که این قرص با سایر داروها مصرف شود، ممکن است منجر به بروز مشکلات تنفسی مختلف، کما و یا حتی مرگ در فرد شود. عوارض مصرف این قرص های اعتیاد آور دارویی بسیار شدید است. نمونه ای از این قرص ها دیفنوکسیلات است بهتر است در مورد عوارض دیفنوکسیلات بیشتر بدانید.

مصرف مواد حاوی افیون، مواد مخدر، مواد تحریک کننده و یا نوشیدن الکل در حین مصرف این دارو می­تواند احتمال بروز عوارضی مثل تنگی نفس، خواب‌آلودگی شدید و سرگیجه را در فرد افزایش دهد. به همین جهت در صورتی که سابقه مصرف داروی خاص و یا مواد و الکل را دارید، لازم است حتما این موارد را به پزشک خود اطلاع دهید تا از بروز تداخلات دارویی با مصرف این دارو پیشگیری نمایید.

قرص کلونازپام چند روز در بدن میماند؟

نیمه عمر قرص به مدت زمانی گفته می­شود که طول می­کشد تا یک دارو در داخل بدن فرد مصرف کننده به نصف دوز مصرف شده توسط وی برسد. نیمه عمر قرص کلونازپام تقریبا به اندازه 20 الی 50 ساعت در بدن شخص مصرف­ کننده می­باشد که در مقایسه با سایر داروهای شبیه به خود بازه زمانی طولانی ­تری را شامل می­شود.

اثر کلونازپام تا 30 روز در ادرار شخص مصرف­‌کننده باقی مانده و در طی این مدت قابل شناسایی می‌باشد. همچنین این دارو را می­توان با گذشت شش روز از آخرین مصرف نیز در تست بزاق فرد شناسایی نمود.

قطع مصرف قرص کلونازپام

قطع کردن مصرف داروی کلونازپام اگر به طور غیر اصولی و از روش نادرست آن انجام شود درست مانند عوارض پرگابالین می­تواند علائم و عوارض شدیدی را در فرد ظاهر نماید که بروز هر کدام از این علائم می­تواند خطرات جدی را برای شخص به همراه داشته باشد. از این رو بهتر است تا روند ترک اعتیاد به این قرص در کمپ انجام گیرد تا پزشک­ان به‌طور کامل بر پیشرفت درمان فرد نظارت داشته و با مراقبت­‌های شبانه‌روزی، شخص بتواند مسیر بازگشت به سلامتی و زندگی عادی را بدون خطر و آسیب به خود طی نماید.

بهترین روش ترک قرص کلونازپام

همان طور که پیش‌تر نیز به این موضوع اشاره کردیم، مصرف این قرص می‌تواند در فرد وابستگی و اعتیاد ایجاد کند و میل فرد به مصرف دارو را افزایش دهد. در صورتی که شخصی دچار وابستگی جسمی و یا روانی به دارو گردید می‌بایست جهت ترک این اعتیاد حتما به کمپ ترک اعتیاد مراجعه کند و خودسرانه و بدون آگاهی اقدام به قطع مصرف دارو ننماید.

بهترین روش ترک قرص کلونازپام، ترک قرص ب۲ و سایر قرص‌های مخدر، مراجعه به کمپ ترک اعتیاد می‌باشد چرا که، شانس بهبودی فرد بسیار بالاتر بوده و امکان بروز عوارض ناخوشایند ضمن ترک دارو نیز به حداقل میزان ممکن خواهد رسید. ترک این قرص می‌­بایست حتما تحت نظر متخصصان این حیطه و مشاوران مربوطه انجام گیرد و فرد دائما تحت نظارت این افراد قرار داشته باشد؛ چراکه قطع ناگهانی این دارو می‌تواند منجر به بروز حمله‌­های شدید، تشنج و حتی بروز صرع پایدار در فرد گردد که هر کدام از آن­ها می­توانند صدمات جبران ناپذیری را بر سیستم عصبی مرکزی فرد برجای بگذارند.

ترک قرص کلونازپام در خانه

ترک قرص کلونازپام مانند ترک مورفین نیست و یکی از مواردی است که انجام آن در خانه میسر نبوده و با توجه به قرار داشتن این دارو در گروه بنزودیازپین­‌ها و احتمال بروز عوارض سندرم ترک در صورت ترک غیراصولی آن می‌بایست از ترک این دارو در محیط خانه جدا پرهیز نمود.

قطع مصرف این دارو به صورت ناگهانی و یا بروز تداخلات دارویی در دوره درمان با این دارو به دلیل عدم آگاهی از آن می تواند منجر به بروز مسمومیت در فرد شده و عوارض مخربی را بر بدن وی برجای بگذارد. ترک این دارو همانند سایر داروهای بنزودیازپینی می­بایست در کمپ و با کمک مشاوره ترک اعتیاد انجام گیرد تا با نظر مستقیم پزشک و نظارت وی بر شخص صورت گیرد و از بروز عوارض آسیب­‌زا در وی جلوگیری نماید.

عوارض ترک کلونازپام چیست

عوارض ترک کلونازپام

قطع ناگهانی کلونازپام می­‌تواند عوارض آسیب دهنده­‌ای در فرد برجای بگذارد. در زیر عوارض ترک کلونازپام را بررسی کرده‌ایم:

  • اضطراب و استرس شدید: بسیاری از افرادی که کلونازپام را ترک می‌کنند، ممکن است افزایش شدید اضطراب و استرس را تجربه کنند. این اضطراب ممکن است به صورت عصبانیت، نگرانی، یا احساس ترس ظاهر شود.
  • بی‌خوابی و اختلالات خواب: ترک کلونازپام می‌تواند باعث بی‌خوابی یا اختلال در کیفیت خواب شود. فرد ممکن است نتواند به‌راحتی بخوابد یا دچار خواب‌های پریشان و کابوس شود.
  • تحریک‌پذیری و عصبانیت: احساس تحریک‌پذیری، عصبانیت و نوسانات خلقی از جمله علائم رایج ترک کلونازپام هستند. این عوارض می‌توانند زندگی روزمره فرد را تحت تأثیر قرار دهند.
  • تعریق و لرزش: برخی افراد ممکن است دچار تعریق بیش از حد و لرزش دست‌ها شوند. این علائم می‌تواند نشانه‌های جسمی اضطراب ناشی از ترک دارو باشد.
  • تهوع و استفراغ: تهوع، استفراغ و مشکلات گوارشی ممکن است در طی ترک کلونازپام تجربه شود. این علائم معمولاً در روزهای اولیه ترک ظاهر می‌شوند.
  • سرگیجه و سردرد: ترک کلونازپام می‌تواند باعث بروز سرگیجه و سردرد شود. این علائم ممکن است ناشی از تغییرات شیمیایی در مغز باشند که به‌تدریج با کاهش دوز دارو رخ می‌دهند.
  • افزایش حساسیت به نور و صدا: برخی از افراد در دوره ترک کلونازپام دچار افزایش حساسیت به نور، صدا و تحریکات حسی می‌شوند. این علائم معمولاً با کاهش دوز دارو کم‌کم کاهش می‌یابند.
  • احساس افسردگی و افسردگی شدید: ترک کلونازپام ممکن است باعث احساس افسردگی یا حتی افسردگی شدید شود. این عارضه ممکن است به دلیل کاهش فعالیت گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) در مغز رخ دهد.
  • تشنج‌های ناگهانی: در برخی موارد نادر، افرادی که به‌طور ناگهانی کلونازپام را قطع می‌کنند، ممکن است دچار تشنج‌های ناگهانی شوند. به همین دلیل، ترک کلونازپام باید با نظارت دقیق پزشک انجام شود.
  • تپش قلب و افزایش ضربان قلب: احساس تپش قلب و افزایش ضربان قلب از جمله علائم جسمی است که برخی افراد در دوره ترک کلونازپام تجربه می‌کنند. این علائم ممکن است باعث نگرانی و استرس بیشتر شوند.

با توجه به عوارض و علائم بالا، بهتر است فرد برای ترک کامل این دارو حتما به کمپ­‌های ترک مراجعه کند تا به‌طور کامل تحت نظارت و پشتیبانی پزشکان و روانشناسان این مرکز قرار گیرد. برای ترک این ماده بدون درد و با کمترین علائم خماری میتوانید به کمپ ترک اعتیاد لاکچری مراجعه نمایید.

منبع:

nhs.uk

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *