برای مشاوره تماس بگیرید :        02122890020       09123709242

عوارض قرص آلپرازولام برای بزرگسالان ( بررسی تاثیر آلپرازولام بر مغز + بدن )

عوارض قرص آلپرازولام

در بعضی مواقع استفاده از داروهای مفید نیز موجب اعتیاد خواهد شد به همین دلیل است که پزشکان عموم افراد را از مصرف خودسرانه‌ی قرص‌های مختلف منع می‌کنند. یکی از این قرص‌ها قرص آلپرازولام می‌باشد. قرص آلپرازولام کاربردی برای درمان اختلال اضطراب و نگرانی در پزشکی دارد و در دوز مشخصی توسط پزشک تجویز می‌شود اما مصرف خودسرانه آن موجب ایجاد اعتیاد در فرد مصرف کننده خواهد شد در ادامه این مقاله در مورد کاربردهای قرص آلپرازولام و عوارض آلپرازولام بر ذهن و بدن صحبت خواهیم کرد.

تاثیرات قرص الپرازولام چیست؟

اگرچه آلپرازولام مانند ریتالین ( اگر نمی دانید کاربرد این قرص چیست در مقاله ” قرص ریتالین چیست” بیشتر در این مورد توضیح داده شده است. ) در محیط‌های پزشکی کاربرد دارد اما مصرف بیش از اندازه و در واقع سوء مصرف آن منجر به اعتیاد می‌شود، حتی برای کسانی که مصرف آن را با نسخه شروع می‌کنند.
عوارض الپرازولام با موارد زیر مشخص می‌شود:

  • مصرف بیشتر از دوزهای تجویز شده
  • مصرف این ماده بدون نسخه
  • مصرف این ماده به دلایل غیر پزشکی

زمانی که قرص آلپرازولام طبق دستور پزشک مصرف شود اثرات زیر را ایجاد می‌کند:

  • احساس آرامش و آرامش
  • آرامش جسم و روان
  • بهبود خواب

این دارو قادر به ایجاد اثرات ناخواسته نیز است. اثراتی مانند:

  • مشکلات گفتاری و هماهنگی
  • احساس سرگیجه و بی نظمی
  • حافظه و تمرکز ضعیف
  • کاهش فشار خون
  • کاهش میزان تنفس

 

 

 تاثیر آلپرازولام

تاثیر آلپرازولام بر مغز

از آنجا که قرص آلپرازولام باعث کاهش فعالیت های مغزی می شود تاثیر آلپرازولام بر مغز نیز بسیار مخرب می‌باشد. در واقع در کاربرد اصلی این دارو با استفاده از اسید گاما امینوبوتیریک در مغز موجب کاهش استرس و اضطراب می شود اما همین کاهش فعالیت مغزی موجب تاثیر آلپرازولام بر حافظه نیز می شود که در نهایت کاهش حافظه در فرد را به وجود می آورد و گاها حتی در موارد شدید تر موجب از دست دادن حافظه در افراد خواهد شد. عوارض این قرص مانند عوارض قرص کلونازپام بسیار شدید است و موجب وابستگی خواهد شد.

قرص آلپرازولام  چگونه کار می‌کند؟

قرص آلپرازولام برای درمان اختلال اضطراب و یا تسکین کوتاه مدت علائم اضطراب، نگرانی غیر واقعی و بیش از حد تجویز می‌شود. این دارو همچنین برای درمان اضطراب مرتبط با افسردگی و همچنین مشکلاتی نظیر اختلالات هراس و بی خوابی استفاده می‌شود و با نام های تجاری Xanax ،Niravam و Xanax XR و در دوزهای مختلف موجود است.

آلپرازولام متعلق به گروهی از داروها به نام بنزودیازپین است. بنزودیازپین ها داروهایی با خواص ضد اضطراب هستند. همه بنزودیازپین ها داروهای افسردگی هستند که بدن و ذهن مصرف کننده را کند می‌کنند و در نتیجه باعث کاهش اضطراب و افزایش آرامش می‌شوند.

بیمارانی که از این دارو یا بنزودیازپین های دیگر استفاده می‌کنند نباید الکل مصرف کنند در مورد اعتیاد به الکل و علائم و عوارض آن به طور کامل در مقاله‌ی دیگری توضیح داده‍ایم. در صورت مصرف آلپرازولام با الکل، داروهای شبه افیونی یا سایر داروهایی که باعث خواب آلودگی می شوند یا تنفس شما را کند می‌کنند، عوارض جانبی کشنده ای ایجاد می‌شود. اگر در دام اعتیاد به این ماده افتاده‌اید بهتر است هرچه سریعتر برای ترک آلپرازولام اقدام نمایید

این دارو ممکن است عادت ایجاد کند و می‌تواند در برخی از بیماران باعث وابستگی شدید یا سوء مصرف شود. بنابراین باید توسط پزشک تجویز شود و فقط توسط فردی که برای او تجویز شده است مصرف شود. عوارض جانبی که بیشتر با مصرف این دارو بوجود می‌آید خواب آلودگی و سبکی سر است. بیمارانی که از این دارو استفاده می کنند باید در مورد مشکلات ناشی از استفاده از این دارو و عوارض جانبی که برایشان بوجود می‌آید به پزشک خود حتما اطلاع بدهند.

 

تلفن مشاوره نوروکمپ

برای دریافت مشاوره بر روی تصویر بالا کلیک نمایید.

آیا آلپروزولام مرفین دارد؟

این سوال یکی از سوالات رایجی است که معمولا از ما در مرکز بازتوانی نوروکمپ می‌پرسند. همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم آلپروزولام در دسته بنزودیازپین ها قرار دارد و مرفین جزء دسته داروهای مسکن مخدر/ اپیوئد است. بنابراین این داروها در دو گروه دارویی متفاوت قرار دارند. برای کسب اطلاعات درباره سوال مورفین چیست این مقاله را بخوانید.

عوارض قرص آلپرازولام برای بزرگسالان

برخی مصرف کنندگان به احساس سرخوشی ناشی از مصرف این دارو معتاد می‌شوند. هرچه دارو بیشتر مصرف شود، احتمال شروع تحمل به آن بیشتر می‌شود. تحمل، شرایطی است که بدن با افزایش مقادیر ماده سازگار می‌شود و در نتیجه سطوح بالاتری از دارو مورد نیاز است تا همان اثرات قبلی تجربه شود.

زمانی که فرد به مقادیر بیشتری نیاز دارد یا هنگامی که این ماده همراه با الکل یا مواد مخدر مانند متادون ( در مورد این ماده و بهترین راه ترک متادون در مقاله‌ی دیگری توضیح داده ایم. ) استفاده می‌شود، عوارض قرص آلپرازولام برای بزرگسالان ایجاد می شود :

  • تنفس به طور خطرناکی کند می‌شود
  • آرام بخشی شدید
  • کما
  •  خواب آلودگی
  • افسردگی
  • سردرد
  • یبوست
  • اسهال
  • دهان خشک
  • افزایش یا کاهش اشتها
  • خستگی
  • مشکلات حافظه
  • اختلال در هماهنگی
  • تحریک پذیری
  • کاهش ترشح بزاق
  • اختلالات شناختی
  • بیخوابی
  • سبکی سر
  • غش کردن

عوارض قرص آلپرازولام در زنان

مصرف این قرص در دوران بارداری باعث آسیب به رشد جنین خواهد شد. این دارو حتی ممکن است باعث بروز نقص های مادرزادی در جنین شود. اگر در دوران شیردهی به نوزاد خود هستید نیز برای مصرف آلپرازولام باید با پزشک متخصص خود مشورت کنید. تا جنین از عوارض مصرف آلپرازولام دور بماند. مشورت با پزشک در مورد مصرف تمام داروها از جمله دیفنوکسیلات صادق است برای اطلاع از عوارض قرص دیفنوکسیلات به مقالات دیگر ما مراجعه نمایید.

علائم اعتیاد به آلپرازولام

یکی از مخرب ترین آثار سوء مصرف این ماده اعتیاد به آن است. نمونه‌هایی از علائم اعتیاد به آلپرازولام عبارتند از:

  • افزایش تعارض با دوستان، خانواده و همکاران
  • کاهش عملکرد در محل کار یا مدرسه
  • تغییرات مالی با صرف پول بیشتر برای این ماده
  • مراجعه به پزشکان متعدد برای تجویز Xanax

هشدارها و اقدامات احتیاطی در زمینه عوارض قرص خواب آلپرازولام ( زاناکس )

  1. در صورت حساسیت به این دارو یا ترکیبات موجود در آن مصرف آن را کنار بگذارید.
  2. دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.
  3. در صورت مصرف بیش از حد، بلافاصله از پزشک کمک بگیرید.
  4. درمان با این دارو به هیچ وجه به طور ناگهانی متوقف نکنید.
  5. در بیماران مبتلا به نارسایی کبدی یا کلیوی با احتیاط مصرف شود
  6. در موارد بیماری تنفسی، آپنه خواب، افسردگی، افکار خودکشی، سوء مصرف مواد مخدر در مصرف این دارو احتیاط کنید.
  7. این دارو نباید در زنان باردار استفاده شود چرا که ممکن است سلامتی مادر و کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

 

تلفن مشاوره نوروکمپ

برای دریافت مشاوره بر روی تصویر بالا کلیک نمایید.


26 پاسخ

  1. ممنون از مطلب خوبتون من مشکل بی خوابی دارم و بهم گفتن از قرص آلپرازولام استفاده کنم سوالم این هست که آیا قرص آلپرازولام اعتیاد آور است؟ ممنون از شما.

    1. سلام . من ۳۲ سال سن دارم . از کودکی دچار بهران شدید خواب بودم به طوری که با یک نسیم ساده از خواب می‌پریدم و دیگه نمیتونستم بخوابم . در سن پانزده سالگی با مشاوره از یکی از بهترین روان پزشکان تهران به من داروی الپرازولام تجویز شد ولی من واقعا بدون اون نمیتونستم بخوابم .بعد از سیزده سال مصرف مداوم و دائمی به طور خودسر تصمیم گرفتم قطع مصرف کنم . شاید باور کردنی نباشه ولی حتی یک روز هم سختی نکشیدم . از بی خوابی هام به بهترین شکل ممکن استفاده کردم . مطالعه میکردم و کارهای علمی. الان حدود پنج سال هستش که مصرف نمیکنم و تا قبل از مطالعه مقاله شما باور نمیکردم این دارو چنان خطرناک باشه . امیدوارم هر کسی هر چیزی مصرف میکنه بدون ترس کنار بزارتش و از عوارض ترک به نفع خودش بهره برداری کنه
      اعتیاد فقط یک کلمه است که بار روانی روی دوش ما انسان ها انداخته وگرنه چیزی به جز تلقین نیست

      1. سلام دوست گرامی برای شما بسیار خوشحال هستیم که به آنچه میخواستید دست یافتید و امیدواریم برای دیگران هم اینگونه رقم بخورد

  2. آلپرازولام باید تدریجی زیرنظر دکتر کم بشه. ترک یهویی و سرخودی باعث بروز افکار اوسکُلی میشود.

  3. سلام یک دوره یک هفتگی قرص آلپرازولام مصرف کرد وقتی از عوارضش با خبر شدم قطعش کردم الان سه روز مصرف نمیکنم و بی خوابی و اسحال شدید دارم دوره ترک یا درمانش چقدر طول میکشه

    1. سلام
      علائم منفی ناشی از قطع مصرف دارو بسته به میزان مصرف،جنسیت،سن و سال و شرایط جسمی و خلقی شما میتونه از ۳ روز تا ۱۰ روز طول بکشه توصیه بنده اینه که یک ویزیت روان پزشکی هم دریافت کنید

    1. سلام
      عملکرد هورمونها، مخصوصاً در بانوان به علت حساسیت بالاتر
      معمولاً از اکثر داروها و مواد اعتیاد آور تاثیر میپذیرند.
      به همین دلیل است که مصرف خودسرانه ی هر نوع دارویی بدون ویزیت و تجویز پزشک جدای از عوارض خود آن دارو،به علت اختلال عملکرد هورمونی میتواند عامل ایجاد اختلالات دیگر برای فرد مصرف کننده باشد

    1. سلام خدمت شما
      با در نظر گرفتن این مهم که مصرف خودسرانه ی هر دارویی سوء مصرف تلقی می شود میبایست به پزشکی که مصرف این دارو را برای شما تجویز کرده مراجعه نموده و در رابطه با عوارض مصرف آن سوال فرمایید.

  4. سلام وقتتون بخیر بنده میخواستم یه سوال بپرسم قرص کلیندیوم-سی ۲/۵ میلی گرم
    به همراه آلپروزولام ۰/۵ (نصف) تداخل ایجاد نمیکند چون باهم مصرف کردم ممنون میشم کمکم کنید

    1. سلام دوست عزیز
      بارها عرض کرده ام مصرف خودسرانه ی هر نوع دارو رفتار پرخطر و رفتار اعتیادی محسوب میشود لطفاً هر نوع دارو را تحت ویزیت پزشک و فقط با نسخه ی پزشک مصرف کنید.

  5. با سلام من یک مریضی هستم ms دارم هر داروی ضد افسردگی که مصرف میکنم خیلی حالم بدتر میشه
    خواستم ببینم اگه آلپرازولام مصرف کنم موردی نداره
    چون یک دفعه موقع mri دکترم تجویز کرد این قرص را با دوز (۱) میل مصرف کردم اذیتم نکرد
    اما از نظر اعتیادش که بعدا مشکل ایجاد میکنه مردد هستم خواهشن من را راهنمایی کنید

  6. وای تو رو خدا تاجایی ک میتونین سعی کنین نخورین .به شدددت رو حافظتون تاثیر میذاره .من چند روز مصرف میکردم در حدی شده بود ک حرفایی ک میزدم یا بقیه بهم میزدن یادم نمیومد ..پیامی ک خودم فرستاده بودم یادم نمیومد ..حافظم داشت به کلی از دست میرفت

  7. باسلام.من حدود ۱۰ ساله ازین دارو استفاده میکنم.و خودم کاملا متوجه کم حافظگی شدم.اما واقعانمیتونم بدون این قرص بخوابم.سوالم اینه..آیا مخدر تو این قرص استفاده شده؟منظورم اینه اگه آزمایش اعتیاد بدم مثبت میشه؟؟

  8. سلام آقای محترم دوست بنده شبی دوتا آلپرازلام ۱ می‌خوره و اینکه الان نزدیک دو ساله که مصرف می‌کنه به نظر شما قطع یه دفعه این دارو چه ضرری داره خطر داره یا نه یا یواش یواش ولش کنه من من خودم شبی ۴ تا می‌خوردم آلپرازولام ۱ که خوابم ببره و واسه ترکش خیلی اذیت شدم حتی یه مدت کسی رو نمی‌شناختم و خیلی حالم بد بود همش زرداب بالا می‌آوردم ولی بعد یه مدت با داروی دکتر حافظه‌ام برگشت اون ۴ تا بود فکر می‌کنم دوتا کمتر باشه درد فیزیکیش نظرتون چیه ممنون میشم راهنمایی کنید دوتا آلپرازوم ۱ رو چطوری بذاره کنار که زیاد اذیت نشه دو سال میشه که و تا مصرف می‌کنه متشکرم لطفاً راهنمایی کنید تا بتونیم کمکش کنیم

    1. سلام دوست عزیز
      درمان اعتیاد مسیر ی زمان بر است و نیاز به صبوری دارد
      لطفاً تحت ویزیت یک پزشک متخصص و یا تیم درمان فرآیند درمان
      را پیش ببرید و از این اقدامات پرخطر و خودسرانه پرهیز کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *