ماریجوانا مادهای اعتیاد آور است که با وجود اینکه عوارض مخرب آن مشخص و اثبات شده است متاسفانه در برخی کشورها به شکل قانونی مصرف میشود. به همین دلیل بسیاری از افراد گمان میکنند که اعتیادآور نیست و ضرری ندارد. در این مقاله عوارض ماری جوانا را به طور کامل بیان میکنیم تا بدانید چه اثرات مخربی بر جسم و روان انسان به جا میگذارد. با ما همراه باشید.
عوارض ماری جوانا چیست؟
به نقل از NIDA:
مطالعات نشان دادهاند که مصرف ماریجوانا بهویژه در نوجوانان و جوانان میتواند منجر به اختلالات شناختی، کاهش حافظه و تمرکز، و حتی بروز مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی شود. این اثرات بهطور خاص در افرادی که بهطور مکرر از این ماده استفاده میکنند، بیشتر دیده میشود و ممکن است تأثیرات بلندمدتی بر سلامت روانی آنها داشته باشد.
پیامدها و عوارض ماری جوانا بر بدن در کوتاه مدت و بلند مدت خود را نشان میدهد. از جمله اثرات مصرف ماری جوانا در کوتاه مدت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خشكی دهان
- گلو درد
- سرفه های طولانی
- افزایش مشکلات قلبی
- رفتار های خشونت بار
- پرخوابی
- افزایش اشتها
- شوریدگی
- یاوه گویی
- از بین رفتن تمرکز فکری
- پرخونی مویرگ های چشم
- مشکلات جنسی
- اختلال در صحبت کردن
- عدم توانایی در برقراری ارتباط با دیگران
- پایین آمدن قدرت یادگیری
- از بین رفتن قدرت حافظه
- ایجاد حس شکاکی
- ناتوانی در تشخیص رویا و واقعیت
- کاهش قدرت تصمیم گیری
- استرس
- اضطراب
- توهم
برای دریافت مشاوره بر روی تصویر بالا کلیک نمایید.
در مقاله دیگری به طول کامل توضیح داده ایم ماری جوانا چیست که پیشنهاد میکنیم حتما مطالعه نمایید.
عوارض ماری جوانا در بلند مدت | عوارض ماری جوانا در کوتاه مدت |
مشکلات ریوی و تنفسی | افزایش اشتها |
اختلال حافظه و مشکلات یادگیری | خشکی دهان |
افزایش سرعت متابولیسم و کاهش وزن | اضطراب و پارانویا |
افزایش میزان مصرف | قرمزی چشم |
افسردگی | سرگیجه و عدم تمرکز |
احتمال ابتلا به اختلالات سایکوتیک | کاهش سرعت عکس العمل |
عوارض مصرف ماریجوانا در بلند مدت
مصرف بلند مدت ماری جوانا باعث وابستگی و اعتیاد به این ماده مخدر میشود و فرد پس از اولین بار مصرف درگیر شده و تمایل به مصرف مجدد دارد. از جمله مضرات ماری جوانا میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
- ایجاد حس وابستگی شدید
- کاهش علاقه و انگیزه
- زمینه ساز استفاده از مواد مخدر دیگر
- ترس زیاد
- تزلزل شخصیتی
- فرار از محل کار
- امکان بروز انواع سرطان
- ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
- آسیب پذیری در برابر بیماری ها
- مشکلات تنفسی و ریوی
- اختلال در عملکرد جنسی
- ناباروری
- خنثی بودن نسبت به مشکلات
- خطر ابتلا به جنون در افراد مستعد
عوارض ماری جوانا برای زنان
مصرف ماری جوانا در دوران بارداری روی جنین تاثیر منفی میگذارد. به طور کلی مصرف هر نوع ماده مخدری در این دوران برای مادر و جنین خطرناک است و باید مصرف این مواد قطع شود.
طبق مطالعات و بررسیهای انجام شده پس از مصرف ماری جوانا زنان بیشتر از مردان دچار سرگیجه و احساس گیجی میشوند. همچنین این زنان تغییرات گردش خون و ضعف در قدرت بینایی را بیشتر احساس میکنند.
بسیاری از زنان برای فرار از احساس ناخوشایند و کاهش اضطراب به مصرف ماری جوانا روی میآورند اما تحقیقات نشان داده زنانی که ماریجوانا مصرف میکنند پنج برابر بیشتر از کسانی که از این ماده مخدر استفاده نمیکنند ممکن است دچار افسردگی شوند. همچنین نتایج مطالعاتی که در کشور کلمبیا در سال 2013 انجام شد نشان داد زنانی که حشیش مصرف میکنند بیشتر دچار اضطراب و افسردگی میشوند.
عوارض مصرف ماری جوانا بر روی بدن
یکی از مضرات ماری جوانا بر بدن بهم خوردن تعادل است که مشکلات زیادی برای فرد ایجاد میکند. دلیل این بهم خوردن تعادل هم این است که عملکرد نیم کره های مغز تحت تاثیر مصرف ماریجوانا مختل شده و حالا فرد با مشکل عدم تعادل و هماهنگی بدن مواجه شده است.
مصرف ماریجوانا تاثیرات مخربی بر قدرت حافظه و تمرکز فرد میگذارد بطوریکه این افراد ابتداییترین چیزها را فراموش میکند مثلا اسامی افراد، مکانها و شماره تلفنها
مصرف ماریجوانا بر قسمتهای مختلف بدن تاثیر منفی میگذارد که در این قسمت هر یک از را بررسی میکنیم.
عوارض ماری جوانا بر مغز
مهمترین عوارضی که در اثر مصرف ماری جوانا برای فرد بوجود میآید اثرات ماری جوانا بر مغز است. اعتیاد فکری، کاهش قوای ذهنی، کاهش حافظه کوتاه مدت، افزایش خطر ابتلا به اسکیزوفرنی همه جزء عوارض ماری جوانا بر مغز میباشند.
دو ماده شیمیایی اصلی به نامهای CBD و THC در ماری جوانا وجود دارد که باعث افزایش ترشح هورمون دوپامین میشود که منجر به ایجاد حالت سرخوشی در فرد میگردد. پس از مصرف ماری جوانا به شکل سیگار چیزی حدود 20 تا 80 میکروگرم تتراهیدروکانابینول (THC) به مغز میرسد.
در اثر مصرف ماری جوانا سوخت و ساز در مغز افزایش پیدا میکند و هر ساعت 5 الی 10 سلول خاکستری مغز از بین میرود که هیچ گاه بازسازی هم نمیشود.
عوارض گل بر مغز را در مقاله ی دیگری از نوروکمپ مطالعه کنید.
عوارض ماری جوانا بر چهره
فردی که به طور مداوم و در طولانی مدت اقدام به مصرف ماری جوانا میکند تغییراتی در چهره او نمایان میشود. از جمله تاثیر ماریجوانا بر چهره میتوان به قرمزی و خستگی چشم ها اشاره کرد. بهترین روش برای ترک ماریجوانا را در مقالات دیگر نورو کمپ توضیح دادهایم که میتوانید از انها استفاده نمایید.
عوارض ماریجوانا بر چشم
یکی از قسمت هایی که تحت تاثیر ماری جوانا آسیب میبیند چشم است. تحقیقاتی که اخیرا توسط محققین انجام شده است نشان داده که تاثیر ماریجوانا بر چشم و بینایی فرد مصرف کننده بسیار جدی است.
محوریت این تحقیقات اثر مصرف خانواده کانابیس ها از جمله ماری جوانا بر عصب چشم بوده است.
نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که مصرف مداوم کانابیس هایی مانند ماریجوانا در سیستم عصبی مرکزی و سیستم پردازش شبکیه چشم اثرات جبرانناپذیری میگذارد. در اثر مصرف این ماده مخدر به صورت مداوم اعصاب چشم تحریک شده و در سیستم عصبی شبکیه چشم اختلال ایجاد میشود که نهایتا منجر به کاهش بینایی فرد میشود.
نتایج تحقیقاتی که روی 28 نفر از مصرف کنندگان ماری جوانا انجام شده در سایت JAMA (پورتال جامع چشمپزشکی) منتشر شده و تاثیر مخرب ماریجوانا بر سلولهای شبکیه چشم را اثبات میکند.
عوارض ماری جوانا بر قلب
پژوهشگران دانشگاه کوئین مری لندن در مطالعه اخیرشان که با بررسی و تحلیل اسکن قلب ۳۴۰۷ نفر انجام شد به این نتیجه رسیدند که مصرف ماری جوانا ممکن است به قلب آسیب وارد کند. طی این مطالعه محققان اسکن قلب ۳۴۰۷ فرد با میانگین سنی ۶۲ سال را جمعآوری کرده و مورد بررسی قرار دادند.
در این آزمایش برخی از افراد هیچ گونه سابقه بیماری قلبی نداشتند و هیچ گاه در طول عمر خود ماریجوانا مصرف نکردهاند. تعدادی از افراد حاضر در این آزمایش به طور مرتب ماریجوانا مصرف میکردند و تعدادی هم مدت زمان کوتاهتری مصرف داشتهاند.
نتیجهای که از این آزمایش بدست آمد حاکی از آن است که بطن چپ افرادی که به طور مداوم از ماریجوانا استفاده میکنند نسبت به یک فرد سالم بزرگتر شده است و علائم اولیه اختلال در عملکرد قلب در آنها دیده میشود.
برای دریافت مشاوره بر روی تصویر بالا کلیک نمایید.
در نهایت، مصرف ماریجوانا ممکن است به نظر برسد که در کوتاهمدت اثرات مثبت یا آرامشبخشی داشته باشد، اما باید به خطرات بلندمدت و عوارض جانبی آن توجه جدی داشت. این ماده میتواند بر جنبههای مختلفی از زندگی فرد، از جمله سلامت جسمی، روانی، و اجتماعی تأثیرات منفی بگذارد. با افزایش آگاهی و شناخت دقیق از این عوارض، میتوان تصمیمات بهتری در مورد مصرف آن گرفت و از بروز مشکلات جدی در آینده پیشگیری کرد. بهترین راهکار برای حفظ سلامت و بهبود کیفیت زندگی، انتخابهای آگاهانه و پرهیز از مواد مضر است.
سوالات متداول در مورد عوارض ماری جوانا
1. آیا مصرف ماریجوانا میتواند باعث مشکلات روانی شود؟
بله، مصرف ماریجوانا میتواند منجر به مشکلات روانی مانند اضطراب، افسردگی، و در برخی موارد حتی روانپریشی شود. این خطر بهویژه در افرادی که سابقه خانوادگی اختلالات روانی دارند یا از ماریجوانا بهطور مکرر استفاده میکنند، بیشتر است.
2. چه تأثیری بر عملکرد شناختی دارد؟
ماریجوانا میتواند تأثیرات منفی بر عملکرد شناختی داشته باشد، از جمله کاهش حافظه، تمرکز و تواناییهای یادگیری. این اثرات بهویژه در نوجوانان و جوانانی که مغزشان هنوز در حال رشد است، بیشتر مشاهده میشود.
3. آیا مصرف ماریجوانا باعث اعتیاد میشود؟
بله، ماریجوانا میتواند باعث اعتیاد شود. افراد ممکن است به مصرف ماریجوانا وابسته شوند و در صورت ترک مصرف، علائمی مانند اضطراب، بیخوابی و تحریکپذیری را تجربه کنند.
4. تأثیرات ماریجوانا بر سیستم تنفسی چیست؟
مصرف ماریجوانا از طریق دود میتواند به سیستم تنفسی آسیب برساند. این امر ممکن است به بیماریهای ریوی مانند برونشیت مزمن و افزایش خطر عفونتهای ریوی منجر شود.
5. آیا ماریجوانا بر قلب تأثیر دارد؟
مصرف ماریجوانا میتواند ضربان قلب را افزایش داده و فشار خون را تغییر دهد، که این امر ممکن است خطر مشکلات قلبی مانند سکته قلبی را افزایش دهد، بهویژه در افراد با سابقه مشکلات قلبی.
6. آیا مصرف ماریجوانا بر سلامت جنسی تأثیر دارد؟
بله، مصرف ماریجوانا میتواند به کاهش میل جنسی و اختلالات جنسی مانند اختلال در نعوظ منجر شود. همچنین ممکن است تولید اسپرم را کاهش دهد و بر باروری تأثیر منفی بگذارد.
7. آیا مصرف ماریجوانا میتواند باعث بروز اختلالات خواب شود؟
مصرف ماریجوانا ممکن است باعث اختلالات خواب شود. در حالی که برخی افراد ممکن است احساس کنند که ماریجوانا به خواب آنها کمک میکند، مصرف طولانیمدت آن میتواند به بیخوابی و کاهش کیفیت خواب منجر شود.
8. آیا ماریجوانا باعث افزایش خطر تصادفات رانندگی میشود؟
بله، مصرف ماریجوانا میتواند تواناییهای شناختی و واکنشی را کاهش دهد که این امر باعث افزایش خطر تصادفات رانندگی میشود. رانندگی تحت تأثیر ماریجوانا غیرقانونی و خطرناک است.
9. آیا مصرف ماریجوانا در دوران بارداری خطرناک است؟
بله، مصرف ماریجوانا در دوران بارداری میتواند خطرات جدی برای جنین داشته باشد، از جمله کاهش وزن تولد، زایمان زودرس و مشکلات رشد شناختی و رفتاری در کودک.
10. آیا ماریجوانا میتواند بر عملکرد تحصیلی یا شغلی تأثیر بگذارد؟
بله، مصرف ماریجوانا میتواند باعث کاهش تمرکز، حافظه و انگیزه شود که این امر میتواند به عملکرد ضعیف در تحصیل یا کار منجر شود. مصرف مداوم ممکن است به مشکلات طولانیمدت در این زمینهها منجر شود.
منبع:
https://nida.nih.gov/
درود من سعید امدادی هستم. از سال 1382 در حوزه درمان اعتیاد فعالیت دارم و از سال 1389 به صورت حرفه و از طريق علمی و آکادمیک در این حوزه مشغول به آموزش، تسهیلگری، مشاوره، تدریس و انجام مداخلات روان درمانی هستم.
برخی از دستاوردهای من در این مسیر :
– عضویت در انجمن روانشناسان اعتیاد آمریکا(A.P.A)
– مشاور تخصصی اعتیاد
– عضو کنفدراسیون بین المللی مبارزه با مواد و سوء مصرف دارو
– موسس، نماینده و مدیر عامل انجمن هفت وادی هوشیاری
– روانشناس و روان درمانگر
– رئیس هیئت مدیره مدیر عامل و صاحب امتیاز مرکز درمان اعتیاد زندگی، پاکی هوشیاری
9 پاسخ
چه جوری باید تشخیص بدیم کسی ماری جوانا مصرف می کنه و علائم مصرف ماری جوانا چیه؟
معمولا مصرف ک ب روتین برسه ب مرور زیر چشمها گود میشه و رو به سیاهی میره
و این افراد معمولا در طول تایمی ک مصرف نمی کنند معمولا کمی پرخاشگر و بی حوصله اند و ساعتهایی ک اثرات بعد مصرف رو سپری میکنند کمی ریلکس و شاداب تر هستند و البته کند تر
من دوبار این ماده ی مخدر را مصرف کردم متاسفانه در جامعه ی ما بیشترین افرادی ک میشناسم این مخدر را مصرف کرده و من هم وسوسه و امتحانش کردم ـ رده ی سنی 16تا 30است لطفا جلوی این ماده ی مخدر و فراوان را در جامعه بگیرید و برخورد جدی کنید.
در هیچ کجای دنیا ثابت نشده که ماریجوانا اعتیاد آور است. تقریباً تمام اطلاعاتی که نوشتید اشتباه هستند .
ماری جوآنا در طبقه بندی مواد اعتیاد آور، دردسته یک قرار دارد.
ماری جوانا پس از تنباکو و الکل رایج ترین داروی اعتیادآور است.
جهت دسترسی پیدا کردن به اطلاعات صحیح در مورد اثرات و عوارض این ماده ی اعتیاد آور میتوانید به صفحه ی موسسه ی ملی سوء مصرف مواد آمریکا به آدرس زیر مراجعه نمایید:
https://nida.nih.gov/publications/drugfacts/cannabis-marijuana
دوست عزیز منم اول با همین حرف خودمو راضی کردم چون حال میکردم با گل دوست داشتم بکشم و خودمو قانع کردم اعتیاد نمیاره یه جورایی گل کشیدنم مداوم شده بود هر روز از صبح تا شب ده تا نخ حداقل!!! …ده سال درگیرم شدم از زندگیم عقب افتادم خیلی زود چهره ام پیر شد اصلا قیافم عوض شد زشت شدم و چشمم ضعیف شده که خیلی وحشتناکه کم شدن بینایی .خواهش میکنم فریب نخورین این گل فقط برای برده شدنه و بس هیچ لذتی نداره وقتی نتیجشو ببینی همه خوشیهات انگار توهمی بیش نبود ..من ضربه خوردم قصد نصیحت ندارم چون آدم وقتی چیزی و بخواد یه جوری خودشو قانع میکنه …اما آگاه باشین
سلام
سپاس از شما که تجربه ی ارزشمندتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
کانابیس(گل) یه ماده ی اعتیاد آور است که مصرف آن عوارض جسمی و روانی به همراه دارد
در صورتی که فرد مصرف کننده دارای اختلال زمینه ای باشد مصرف این ماده اختلال زمینه ای در فرد را تشدید میکند.
🌹
چجوری کمک کنم دیگه نره سمتش
خودشم میخاد ک دیگه مصرف نکنه
ب هر بهانه ای میره سمتش
سلام
به واقع مسئولیت درمان با خود درمانجو است و شما
میتوانید ایشان را تشویق به پذیرش مسئولیت درمان خود کنید