ماده مخدر حشیش چیست؟ ( عوارض حشیش بر صورت و بدن )

حشیش چیست؟ عوارض مصرف حشیش بر بدن

حشیش، یکی از شناخته‌شده‌ترین و بحث‌برانگیزترین مواد مخدر در جهان، با ویژگی‌های توهم‌زا و تأثیرات قوی‌اش بر روان و بدن، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این ماده، که از گیاه شاهدانه تهیه می‌شود، دارای ترکیباتی است که می‌تواند تجربه‌ای از سرخوشی تا اختلالات شدید روانی را به همراه داشته باشد. مصرف حشیش به دلیل برخی باورهای نادرست در مورد بی‌ضرر بودن آن، به‌ویژه در میان جوانان و نوجوانان رایج است. اما آیا این ماده به واقع بی‌خطر است؟ در این مقاله به بررسی اینکه حشیش چست، عوارض آن بر صورت و بدن، روش‌های مصرف، و نشانه‌های اعتیاد به آن می‌پردازیم تا تصویر کاملی از این ماده مخدر و تأثیرات آن داشته باشیم.

 ماده مخدر حشیش چیست؟

در پاسخ به این سوال که حشیش یا بنگ چیست متخصصان نوروکمپ پاسخ می دهند که حشیش صمغی است که از گل، برگ و ساقه گیاه شاهدانه یا کانابیس بدست می‌آید. گیاه شاهدانه اغلب در مناطق گرمسیری رشد می‌کند و از دو نوع شاهدانه ماده و نر تشکیل شده است. زمانی که رشد گیاه کامل شده و گل می‌دهد برگ‌های آن دارای غده‌هایی است که پر از صمغ است که حشیش از آن حاصل می‌شود. این صمغ دارای ماده تتراهیدروکانابینول است. حشیش دارای بیشترین مقدار THC است. دانشمندان دفع آهسته THC را عامل اصلی اعتیادآور بودن حشیش می‌دانند.

حشیش متداولترین ماده مخدر غیر قانونی جهان به شمار می‌رود که منشا اصلی آن به کشور مراکش برمی‌گردد. طبق نظریه سازمان اجرایی قانون مواد مخدر آمریکا 140میلیون نفر در دنیا این ماده مخدر را مصرف می‌کنند و به آن اعتیاد دارند. این ماده مخدر در زبان فارسی با نام های بنگ، منگ یا چرس شناخته می‌شود. عوارض این ماده بسیار زیاد است به همین دلیل توصیه می‌شود اگر در اطرافیان کسی به این ماده اعتیاد دارد سریعا برای ترک حشیش اقدام نمایید.

 

تلفن مشاوره نوروکمپ

برای دریافت مشاوره بر روی تصویر بالا کلیک نمایید.

آیا حشیش اعتیاد دارد؟

متاسفانه باورهای غلطی مبنی بر عدم اعتیاد آور بودن حشیش در جامعه رایج شده است و برخی افراد برای برطرف کردن استرس یا فرار از مشکلات روزمره به حشیش پناه می‌برند و خود را در نشئگی، سرخوشی و رخوت آن غرق می‌کند در حالی که هیچ ایده ای درباره‌ی آن که حشیش یا سیگاری چیست ندارند. باید بدانید این ماده اعتیادآور است و عوارض زیادی روی جسم و روان آن‌ها بر جای خواهد گذاشت.

به طوری که سازمان بهداشت محیط جهانی (WHO) در رابطه با این موضوع این چنین گفته است:

” مصرف مکرر حشیش می‌تواند منجر به وابستگی روانی و جسمانی شود و به ویژه در افراد جوان تاثیرات منفی بیشتری بر رشد مغزی دارد.”

این مطلب را به صورت پادکست گوش کنید:

 

چگونه حشیش را تشخیص دهیم؟

بسیار مهم است که خانواده‌ها بخصوص کسانی که فرزندانی جوان و نوجوان دارند با بیماری اعتیاد و تشخیص انواع مواد آشنا باشند و بدانند مواد مخدر حشیش چیست و درباره نحوه تشخیص بوی حشیش و همچنین شکل ظاهری آن اطلاعات کسب کنند. در این قسمت مقاله سعی کرده‌ایم شما را با این موارد آشنا کنیم.

شکل ظاهری حشیش

اگر می‌خواهید بدانید حشیش چه شکلیه؟ باید بگوییم حشیش جزء مواد اعتیاد آوری است که به رنگ های سبز مانند کانابیس و گاهی قهوه ای مایل به سبز چیزی شبیه به حنا می‌باشد.

بوی حشیش شبیه چیست؟

بوی حشیش تقریبا مشابه بوی سر برگ‌های بوته شاهدانه است و دود حاصل از کشیدن آن نسبت به دود سیگار سنگین‌تر و غلیظ‌تر است.

حشیش را چگونه مصرف می کنند؟

نحوه مصرف حشیش بسیار متفاوت است. روش متداول برای مصرف حشیش کشیدن آن توسط وسایلی مانند پیپ، پایپ‌های کوچک است. پس از مصرف به این شکل پودری قهوه‌ای رنگ یا تقریبا سیاه رنگ و یا ماده چسبناک و صمغی باقی می‌ماند. مصرف کنندگان معتقدند با کشیدن راحت‌تر می‌توانند مقدار مصرف خود را کنترل کرده و به نتیجه دلخواه برسند.

اگر فندک یا کبریت سوخته، کاغذ سیگار و ته سیگار دیدید نشانه این است که فرد مصرف کننده آن را به روش چلیم مصرف کرده است. چليم نوعی روش مصرف است که در آن صمغ گياه را به مقدار زياد در داخل بطری يا درون ميوه از قبل خالی شده دود می‌کنند.

برخی هم حشیش را می‌خورند که در این حالت اثرات آن نسبت به حالت کشیدنی دیرتر در فرد نمایان شود. حتی حشیش را با خمیرهای شیرینی مانند براونی مخلوط کرد و مصرف می‌کنند.

برخی معتادان حشيش را در آب يا شير می‌ریزند و مصرف می‌کنند و نام آن را هم بنگ آب و يا دوغ وحدت گذاشته‌اند. علت آن هم این است که بصورت دسته جمعی مصرف می‌کنند.

روغن حشیش هم به این شکل مصرف می‌شود که یک یا دو قطره از آن را روی سیگار می‌ریزند و می‌کشند و یا به صورت فرآورده‌های خوراکی مصرف می‌کنند.

 

روغن حشیش

علائم مصرف حشیش

ظرف 2 ساعت پس از مصرف علائم مصرف حشیش مانند افزایش اشتها، احساس کند شدن زمان، اختلال قضاوت، سرخوشی و مردم گریزی در فرد بروز می‌کند. از جمله عوارض کشیدن حشیش می‌توان به مواردی مانند خواب‌آلودگی، بی‌انگیزگی و اهمیت ندادن به موضوعات، ضعف حافظه کوتاه مدت، کاهش قدرت درک، کاهش قدرت یادگیری، عدم توانایی در تمرکز، کاهش هماهنگی اعضا بدن، کاهش توانایی گوش دادن و فکر کردن، آهسته صحبت کردن و نهایتا نشان دادن رفتارهای پرخطر و تهاجمی اشاره کرد.

البته مصرف این ماده مخدر نشانه های جسمی هم دارد که با دیدن آن‌ها می‌توان به مصرف و اعتیاد فرد شک کرد. نشانه‌های جسمی اعتیاد به حشیش شامل مواردی مانند سرخ شدن چشم‌ها، خشکی دهان و میل شدید به خوردن تنقلات و نوشیدنی‌های مختلف می‌شود.نمونه این علائم را در زمان ترک کوکائین نیز میتوانید مشاهده نمایید.

متاسفانه مصرف این ماده اعتیادآور بیشتر در جوانان حدود سن 18 تا 21 سال متداول است. جوانان آینده ساز و پرانرژی که اغلب دانشجو هستند اما پس از گرفتار شدن در دام اعتیاد به حشیش انگیزه و علاقه به فعالیت‌هایی که قبلا انجام می‌دادند را از دست می‌دهند و اهداف تحصیلی و شغلی خود را رها می‌کنند. از علائم مصرف حشیش در آن‌ها این است که دیگر قدرت یادگیری و تمرکز سابق را ندارند که نتیجه‌ای جز افت و شکست تحصیلی نخواهد داشت.

عوارض مصرف حشیش چیست؟

مصرف مداوم حشیش نه‌ تنها باعث آسیب به سیستم تنفسی و قلبی می‌شود، بلکه می‌تواند روی مغز نیز تأثیرات مخربی بگذارد. از دست دادن تمرکز، کاهش حافظه کوتاه‌مدت و اختلال در تصمیم‌گیری از جمله آثار روانی مصرف این ماده هستند. برخی از افراد ممکن است برای مقابله با این اعتیاد به دنبال کمپ ترک اعتیاد vip باشند که خدمات ویژه‌ای را به بیماران ارائه می‌دهد و از متخصصان مختلف برای تسهیل فرایند ترک استفاده می‌کند.

لازم است بدانید برخی عوارض حشیش بر بدن فرد مصرف کننده در کوتاه مدت بروز پیدا می کند و برخی دیگر که عوارض شدیدتری هستند در دراز مدت نمایان می‌شود. به همین دلیل بهتر است هر چه سریع‌تر نسبت به رهایی از این ماده اقدام نمایید.

عوارض مواد مخدر حشیش در کوتاه مدت

  • احساس خستگی
  • احساس گم‌گشتگی
  • عدم تشخیص زمان و مکان
  • کاهش هماهنگی
  • متغیر بودن احساسات
  • توجه نشان ندادن به موضوعات با وجود اهمیت آن‌ها
  • مختل شدن توانایی یادگیری

 

مختل شدن توانایی یادگیری در اثر مصرف حشیش

عوارض حشیش بر بدن در بلند مدت

  • تغییر در غلظت هورمون‌های جنسی
  • ضعف سیستم ایمنی بدن
  • اضطراب
  • توهم
  • حملات روانی
  • پارانویا
  • آسیب‌های ریوی مانند برونشیت
  • مستعد اعتیاد به مواد مخدر دیگر شدن

مصرف حشیش باعث مرگ بسیاری افراد شده است. بسیاری از این مرگ‌ها در اثر حوادث رانندگی است که پس از مصرف روی می‌دهد. حتی دیده شده فرد در این شرایط دست به اقدامات خطرناکی مانند دزدی، خشونت، خودکشی و تجاوز زده است. بنابراین در این شرایط، کمک گرفتن از مشاوره ترک اعتیاد می‌تواند نقش مهمی در موفقیت فرایند ترک ایفا کند. مشاوران حرفه‌ای با بررسی وضعیت روانی و جسمی افراد، برنامه‌ای اختصاصی برای ترک ارائه می‌دهند و به آن‌ها کمک می‌کنند تا به تدریج از وابستگی خود رهایی یابند.

عوارض حشیش بر صورت

زمانی که مصرف حشیش طولانی می شود این ماده عوارض خود را بر روی صورت نمایان می کند از جمله عوارض حشیش بر صورت می توان به ایجاد آکنه و کبودی چهره اشاره کرد. به دلیل تغییرات در هورمون ها و البته افزایش سطح تستوسترون آکنه های بزرگ و دردناکی بر روی چهره نمایان می شود.

همچنین از دیگر عوارض حشیش بر صورت می توان رنگ پریدگی را نام برد به دلیل مواد مضری که در حشیش وجود دارد مانند تریاک روند پیری صورت تسریع خواهد شد. اگر درگیر اعتیاد به این مواد هستید هر چه زودتر اقدام به ترک تریاک یا حشیش کنید این روند از بین رفتن شادابی بافت صورت را کندتر خواهید کرد.

فرق حشیش و ماری جوانا چیست؟

همان طور که گفتیم حشیش از صمغ فشرده گل‌های گیاه شاهدانه حاصل می‌شود اما ماریجوانا ماده گیاهی مشتق شده از گیاه شاهدانه است. در جدول زیر این دو ماده با یکدیگر مقایسه شده است:

جدول مقایسه حشیش و ماری جوانا

ویژگی حشیش ماری‌جوانا
مواد تشکیل‌دهنده غنی از THC شامل THC و ترکیبات گیاهی دیگر
شکل ظاهری ماده‌ای تیره و چسبناک برگ‌ها و گل‌های گیاه کانابیس
روش مصرف دود کردن، خوردن یا استنشاق دود کردن، تبخیر یا مصرف خوراکی
مدت اثر تا چند ساعت بین 2 تا 4 ساعت
عوارض جانبی اختلالات روانی، خستگی، خشکی دهان اضطراب، افزایش ضربان قلب

این جدول به شما کمک می‌کند تا ویژگی‌ها و تفاوت‌های اصلی بین این دو ماده را به‌صورت خلاصه مشاهده کنید.

حشیش چگونه درست میشود؟

صمغی که از گیاه شاهدانه بدست می‌آید را جمع آوری کرده و به شکل‌های مختلف مانند توپی، چهارگوش و یا به شکل سیگاری فشرده می‌کنند تا حشیش درست شود.

روش دیگر ساخت حشیش به صورت قطعات تقریبا چهارگوش روغنی است که برای ساخت آن ماده نشئگی‌آور شاهدانه، تتراهیدروکانابینول یا THC تغلیظ می‌شود. در واقع روغن حشیش عصاره گیاه شاهدانه است که با نام‌های موم، BHO، روغن عسل شناخته می‌شود.

نتیجه گیری

مصرف حشیش، برخلاف باور برخی افراد، تأثیرات مخربی بر سلامت جسمی و روانی دارد. از ضعف حافظه و تمرکز گرفته تا تغییرات هورمونی، اختلالات روانی و مشکلات ریوی، این ماده به شکلی گسترده زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به ویژه در جوانان، که در اوج نشاط و توانایی قرار دارند، مصرف حشیش می‌تواند به از دست رفتن انگیزه، افت تحصیلی و حتی بروز رفتارهای پرخطر منجر شود. بنابراین، آگاهی‌بخشی درباره عوارض این ماده و تلاش برای پیشگیری از مصرف آن اهمیت ویژه‌ای دارد. در نهایت، برای حفظ سلامت و جلوگیری از عواقب ناخوشایند مصرف حشیش، پیشنهاد می‌شود افراد در صورت نیاز از مشاوره‌های تخصصی بهره بگیرند و برای ترک این ماده قدم بردارند.

سوالات متداول:

  1. آیا حشیش واقعاً اعتیادآور است؟ بله، برخلاف تصور عمومی، حشیش دارای خاصیت اعتیادآوری است و مصرف مداوم آن می‌تواند به وابستگی جسمی و روانی منجر شود.
  2. عوارض حشیش بر روی صورت چیست؟ مصرف طولانی‌مدت حشیش می‌تواند منجر به رنگ‌پریدگی، بروز آکنه‌های بزرگ و افزایش سرعت پیری پوست شود.
  3. فرق حشیش با ماری‌جوانا چیست؟ حشیش از صمغ فشرده گل‌های گیاه شاهدانه تهیه می‌شود، در حالی که ماری‌جوانا از برگ‌ها و گل‌های خشک‌شده این گیاه به دست می‌آید.
  4. چگونه می‌توان مصرف حشیش را تشخیص داد؟ از نشانه‌های مصرف حشیش می‌توان به قرمزی چشم‌ها، خشکی دهان، تغییرات رفتاری، و بوی خاص دود آن اشاره کرد.

منبع:

who.int

تلفن مشاوره نوروکمپ

برای دریافت مشاوره بر روی تصویر بالا کلیک نمایید.

 


6 پاسخ
  1. عوارض حشیش بر صورت چیه ؟ مصرفش از صورت قابل تشخیصه درسته؟ صورت برادرم چند وقتیه لاغر شده و رفتارهای عجیبی از خودش نشون میده ممکنه به خاطر حشیش باشه؟

    1. با یه متخصص حضوری صحبت کن سعی کن بیشتر رفتاراشُ یادداشت کنی که تو گفتگو راحت تر جواب بگیری نذار بیشتر از این بفهمه بهش شک کردی که بدتر میکنه اول باید شما آگاه تر بشی تا بتونی کمکش کنی.

  2. سلام من حشیش رو 74روزه ترک کردم الان گردنم درد میکنه وقتی کار میکنم قلبم خیلی تند میزنه نمیتونم کار کنم باید چیکار کنم.کسشعر نگو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *