پرگابالین، به عنوان یکی از داروهای مؤثر در درمان بیماریهای عصبی و اضطرابی شناخته شده است، در صورت مصرف مکرر و بدون تجویز این دارو ممکن است با علائم اعتیاد به آن و عوارضی که برای بدن دارد مواجه شوید.
ترک ناگهانی پرگابالین ممکن است به بروز علائم ترک شدید منجر شود، که میتواند شامل اضطراب، تعریق، و مشکلات خواب باشد. در این مقاله، به بررسی دقیقتر عوارض جانبی مصرف پرگابالین و روشهای موثر برای ترک تدریجی این دارو خواهیم پرداخت تا به کاربران کمک کنیم با دانش کافی و آگاهی از مخاطرات، بهترین تصمیمات را برای سلامت خود اتخاذ کنند.
برای دریافت مشاوره بر روی تصویر بالا کلیک نمایید.
عوارض قطع ناگهانی پرگابالین
- اسهال
- استفراغ
- افسردگی
- عرق شدید
- استرس
- احساسی سرگیجه
در صورتی یک یا چندین علائم را داشتید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا در مورد ادامه یا قطع مصرف دارو تصمیمگیری کند. این مورد برای قرص ریتالین نیز بسیار مهم است در صورت مصرف این قرص حتما برای کاهش عوارض ترک ریتالین با پزشک مشورت نمایید.
آیا قرص پرگابالین مرفین دارد؟
در پاسخ به این سوال که آیا پرگابالین مرفین دارد و باعث اعتیاد به این قرص می شود باید گفت بله پرگابالین یک داروی ضد صرع است و در درمان دردهای بسیار شدید نیز تجویز می شود و برای آنکه بتواند به خوبی عمل کند دارای دوزی از مواد آرامشبخش است که موجب ایجاد اعتیاد در افراد مستعد مخصوصا افرادی که به الکل یا مواد مخدر اعتیاد دارند میشود به همین دلیل لازم است حتما پیش از شروع مصرف آن با پزشک متخصص صحبت کنید.
آنچه مسلم و مشهود است این نکته میباشد که این دارو قطعاً باید توسط روانپزشک و یا متخصص مغز و اعصاب تجویز شود. استفاده خودسرانه از پرگابالین موجب زیانی است که جبرانش به این راحتیها میسر نخواهد بود.
پرگابالین و اضطراب در کنار یکدیگر شناخته شده هستند. این دارو سبب میشود که مغز از ترشح موادی که موجب بروز اضطراب میشود جلوگیری کند. البته با توجه به بررسیهایی که انجام گرفته بیشتر برای اضطرابهای کوتاه مدت پاسخگو خواهد بود و برای چنین اضطرابهایی تجویز پزشک متخصص متفاوت است.
قرص پرگابالین چیست؟ دارویی برای مهار و کنترل دردهای عصبی دیابت. پرگابالین و دیابت، در کنار یکدیگر برای بیماران مبتلا به دیابت شناخته شده هستند. یکی از عوارض دیابت ایجاد دردهای عصبی است که به نوروپاتی شهرت دارد. این دارو در تسکین این درد که حالتی پیش رونده دارد بسیار مؤثر است.
افراد مبتلا به صرع در سیستم مرکزی عصبی دچار اختلال هستند و همین امر سبب میشود که هر از گاهی دچار حملات صرع و تشنج شوند. پرگابالین فعالیت الکتریکی غیر طبیعی مغز را کاهش میدهد و به این ترتیب از شدت حملات کاسته و یا حتی مانع آن میشود البته پزشکان معمولاً پرگابالین را همراه داروهای دیگر برای صرع خفیف تجویز میکنند. به هر حال اگر از بیمارانی هستید که از این دارو برای مواردی که پیشتر ذکر شد، استفاده میکنید باید نسبت به عوارض و احتمال اعتیادآور بودن پرگابالین آگاه باشید و بدانید عوارض قرص پرگابالین کدامند.
به دلیل سبک زندگی اشتباه افراد بسیاری را میشناسیم که با وجود سن و سال کم دچار دیسک کمر میشوند. دیسک کمر گاهی موجب دردهایی در این ناحیه میشود که تحملش واقعاً طاقتفرسا است. پرگابالین در این جا به کمک میآید. پرگابالین کپسول چیست؟ کپسولی برای کاهش و تسکین دردهای ناشی از دیسک کمر. از جمله موارد کاهش یا تسکین درد توسط پرگابالین میتوانیم به دردهای ناشی از آسیب ضابعه نخاعی، دردهای نوروپاتیک که ناشی از آسیب و عفونت است، درد بیماری زونا و … اشاره کنیم.
ترک قرص پرگابالین
شاید برای بسیاری از افراد اعتیاد به قرص پرگابالین خیلی قابل باور نباشد. اما از آنجایی که این دارو خاصیت آرام بخشی، ضد اضطراب و تسکین درد ممکن است برخی بیماران به سوء مصرف آن دچار شده و با شناخت عوارض بیشمار پرگابالین برای ترک اعتیاد آن اقدام کنند. از آنجایی که این قرص اعتیادآور است تأکید زیادی میکنیم تا حتماً تحت نظر پزشک آن را مصرف کنید. در استفاده خودسرانه از آن پرهیز کرده و دوزهای دارو را به دلخواه خودتان تغییر ندهید. حتی اگر قصد قطع مصرف آن را دارید باز هم باید با صلاح دید پزشک انجام شود.
در صورتی که بیمار دچار سوء مصرف باشد نحوه ترک پرگابالین نیز باید تحت نظر متخصص ترک اعتیاد و در محیطی سالم و امن و در کمپ ترک اعتیاد لاکچری انجام پذیرد. کمپ ترک اعتیاد، کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی ترک اعتیاد و مراکز اینچنینی با بهره گرفتن از متخصصان و مشاوران بهترین مسیر برای ترک قرص پرگابالین محسوب میشوند. لیست بهترین مراکز ترک اعتیاد در تهران را در مقالهی دیگری جمع آوری کرده ایم.
معمولاً فرآیند ترک پرگابالین سخت و طولانی میباشد. اعتیاد به پرگابالین زمانی اتفاق میافتد که فرد برای تسکین بیشتر درد و رسیدن به آرامش دوزهای بالاتری مصرف کرده و به مرور زمان به دارو وابستگی پیدا میکند بدون اینکه احساس آرامش و تسکین در او افزایش بیابد. ادامه این روند در خلق و خوی فرد، فرآیند خواب و امور زندگی روزمره وی اختلال ایجاد کرده و کم کم او را دچار انزوا و افسردگی شدید میکند.
در چنین شرایطی گفته میشود که فرد به پرگابالین اعتیاد پیدا کرده است. در صورتیکه 24 ساعت از مصرف پرگابالین بگذرد علائم ترک پرگابالین، بیقراری، درد، پرخاش، بیخوابی و … در فرد ظهور میکند. هر چه میزان مصرف و دوزهای مصرفی پایینتر باشد این علائم و عوارض آزاردهنده زودتر به پایان میرسد. اما در افرادی با میزان مصرف بالا، زمان زیادی میبرد تا سم دارو از بدنشان بیرون برود.
روشهای ترک پرگابالین
ترک پرگابالین ممکن است به دلایل مختلفی از جمله جلوگیری از عوارض جانبی طولانی مدت، بهبود شرایط بیماری یا به دستور پزشک انجام شود. برای این که فرآیند ترک دارو به صورت ایمن و کارآمد صورت پذیرد و عوارض ترک قرص پرگابالین به حداقل برسد، چندین روش موجود است که در زیر به آنها پرداختهایم:
-
نحوه ترک پرگابالین به صورت تدریجی
یکی از ایمنترین و مؤثرترین روشهای ترک پرگابالین، ترک تدریجی دارو است. در این روش، دوز دارو به تدریج کاهش مییابد تا بدن فرصت داشته باشد به تغییرات عادت کند و خطر بروز عوارض ناشی از قطع ناگهانی دارو کاهش یابد. این فرآیند باید تحت نظارت پزشک و با برنامهریزی دقیق انجام شود.
-
استفاده از داروهای جایگزین
گاهی اوقات، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد داروی دیگری را جایگزین پرگابالین کند که عوارض جانبی کمتری دارد یا با وضعیت فعلی بیمار سازگارتر است. این داروهای جایگزین باید به گونهای انتخاب شوند که همپوشانی مناسبی با پرگابالین داشته باشند و به آرامی جایگزین شوند. گاهی حتی از خود پرگابالین در ترک اعتیاد استفاده میشود. به این صورت که به تشخیص پزشک ابتدا کاهش دوز صورت گرفته و در مراحل بعدی با جایگزین کردن قرص و یا قطع کامل دارو به سلامت بیمار کمک میشود.
-
کمکهای مشاورهای و روانشناختی
ترک دارو میتواند فرآیندی استرسزا باشد، به ویژه اگر بیمار به دارو وابستگی پیدا کرده باشد. استفاده از خدمات مشاوره ترک اعتیاد و روان درمانی میتواند به بیمار کمک کند تا به شیوهای سالمتر با تغییرات مقابله کند. همچنین، شرکت در جلسات گروههای حمایتی که افراد دیگری با تجربیات مشابه شرکت میکنند، میتواند مفید باشد.
درود من سعید امدادی هستم. از سال 1382 در حوزه درمان اعتیاد فعالیت دارم و از سال 1389 به صورت حرفه و از طريق علمی و آکادمیک در این حوزه مشغول به آموزش، تسهیلگری، مشاوره، تدریس و انجام مداخلات روان درمانی هستم.
برخی از دستاوردهای من در این مسیر :
– عضویت در انجمن روانشناسان اعتیاد آمریکا(A.P.A)
– مشاور تخصصی اعتیاد
– عضو کنفدراسیون بین المللی مبارزه با مواد و سوء مصرف دارو
– موسس، نماینده و مدیر عامل انجمن هفت وادی هوشیاری
– روانشناس و روان درمانگر
– رئیس هیئت مدیره مدیر عامل و صاحب امتیاز مرکز درمان اعتیاد زندگی، پاکی هوشیاری
17 پاسخ
من شربت تریاک مصرف میکردم و رسیده بود به نیم سی سی در سه وعده در روز و از امروز قطع مصرف کردم ولی خیلی اسهال شدم و به همین خاطر یک قرص دیفنوکسیلات خوردم آیا تا دو سه روز اگر خوب نشدم یک قرص بخورم یا نه اگر دوستتن کسی تجربه داره راهنمایئم کنه … سپاس
سلام وقت بخیر
قطع مصرف مواد مخدر موجب بروز علائم ناخوشایند جسمی و خلقی میشود.
جهت از بین بردن و کاهش این علائم منفی در صورتی که نیاز به دارو دارید فقط تحت ویزیت پزشک و طبق دستورالعمل نسخه، دارو مصرف کنید.
ترک کردن پراگابالین در ضرف الی7روز را دربر میگیرد من 300ملی گرام استفاده میکردم
7 دانه 300 استفاده میکردم در ظرف 6 روز به بسیار مشکل
شکر خداوند است که ترک اش کردم با خواندن نماز دعا از قلب دعا میکردم.حال شکر الله است ترک اش کردم
به شما تبریک میگم بابت اقدام ارزشمندتون و همینطور که فرمودید کمک گرفتن از نیروی برتر بسیار در ترک اعتیاد موثر است و توصیه ی ما به شما شرکت در گروه های ۱۲ قدمی در کنار عبادت و دریافت خدمات تخصصی است.
کوشش کنید هیچ وقت از این دارو استفاده نکنید چون بسیار عوارض زیاد دارد.
سلام دکتر ، بنده متادون ۴۰ میل به مدت یک یا دوسال مصرف میکردم ، من تصمیم گرفتم ای دارو یکدفعه ترککنم ، بعد از عذاب و گریه بعد از ۱۷ روز درد . دکتربنده پاراگابلین تجویز کرد. خیلی ارووم شدم الان یک هفته بدنم با گابالین ارومه. خیلی میترسم من به این دارو عادت کنم . نظرشما چیست ؟؟ ایا ادامه مصرف پاراگابالین بدهم ؟؟ اکه قراره چیزی بخورم ترامادول بهتر از کابالین نیست ایا ؟؟ بهترین کارچیه ؟
مرسی.
سن ۳۷. و متاسفانه در المان زندگی میکنم . ممنونم ازجواب.
سلام دوست عزیز
شایسته ترین و بهترین اقدام شما قرار داشتن تحت ویزیت پزشکتون است. حتماً ایشان با معاینات و تشخیصی که برای شما داشتند این دارو رو براتون تجویز کردند نگرانی هاتون رو با ایشان درمیان بگذارید چون در حال حاضر فرد اصلح برای پاسخ به سوال شما پزشک معالجتون هستند.
سلام دکتر وقت شما بخیر
من نزدیک یک ماهی هست
به طور مثال یک روز یک ورق پراگابلین ۱۵۰ میخورم و بعدش ۱ هفته ده روز نمیخورم آیا الان عتیاد این قرص در بدن من وجود دارد؟
با سلام وقت شما هم بخیر
بله برای درمان سومصرف داروهای اعتیاد اور به مشاوران و پزشکان متخصص مراجعه فرمایید.
سلام لطفاً راهنمایی کنید
شش روز بعد تست اعتیاد باید بدم
متاسفانه بعد از یک ماه درد کشیدن لغزش کردم، مصرف هرویین، سه روز پرگابالین مصرف کنم بعدش آمی تریپ تلین و کلنازپام موفق میشم تست منفی بشم بعد از یه هفته؟ چون محل کارم دسترسی به پزشک متخصص ندارم و دور از شهر هستم ، متادون نمیخوام بخورم بخاطر اینکه تو تست مدت زمان زیادی نشونش میده…
موندم چیکار کنم، لطفاً راهنماییم کنید
با سلام بدون تجویز پزشک مصرف دارو نداشته باشین
سلام دکتر
ببخشید میشه شماره تماس خودتون بدی؛درواتساپ میخوام باهاتون درباره مشکلی که دارم صحبت کنم
متشکرسپاسگذارم
09914603531
سلام وقت بخیر
باشماره 02122890020برای راهنمایی تماس بگیرید
سلام
دکتر مغزواعصاب برای دیسک کمر پرگابالین۷۵ تجویز کردن و الان یکسال است که روزی ۲عدد مصرف کردم. قصد ترک داشتم دکتر گفت روزی یک عدد مصرف کن. بعد یک ماه هم گفت یک روز در میان ادامه بده همیشه
لطفاً راهنمایی بفرمایید که بعدش چیکار کنم چون دکترم رفت خارج و تا سال دیگه دسترس نیست
دوز و کم کنم یا با همین دوز کمترش کنم؟
سلام دوست عزیز
به پزشک مغز و اعصاب دیگری با نسخه قبلی خود مراجع کنید وبرای تغییرات راهنمایی بگیرید
سلام من مدتت سی سال پرگبلین اسفاده کردم حلان ترکش میکنم دوکتور اعصاب برم شربت رها و داروی olinzpine5+fuloxetine25 داد آیا میشه بااین دارو خوب شوم و ترک کنم پرگبلین را تشکر
با سلام
بهترین راه برای قطع مصرف داروهای اعتیاد اور مثل پرگابالین ویزیت توسط متخصصین است که شما اقدام کردین قطعا متخصص نسبت به شرح حال شما دارو دادن ولی برای کاهش اضطرابتون مجدد ازشون راهنمایی بگیرید
موفق باشید