ترک متادون میتواند تجربهای چالشبرانگیز و طولانیمدت باشد. خماری ناشی از ترک متادون معمولاً به مدت طولانیتری نسبت به دیگر مواد مخدر ادامه مییابد. بهطور کلی، طول مدت خماری ترک متادون میتواند به عواملی مانند دوز مصرفی، مدت زمان مصرف، وضعیت سلامت عمومی و برنامه ترک بستگی داشته باشد. در این مقاله در مورد خماری و بدن درد بعد از ترک متادون صحبت میکنیم و به سوالاتی از قبیل درد ترک متادون چقدر طول میکشد میپردازیم.
خماری و بدن درد بعد از ترک متادون چند روز است؟
متادون از جمله قرصهایی است که مصرف طولانی آن باعث اعتیاد فرد میشود. مصرف این قرص در ذهن فرد تغییراتی بهوجود میآورد و احساس شادی و آرامش کاذبی در فرد ایجاد میکند.برای دریافت پاسخ دقیق اینکه متادون چیست بهتر است مقاله مربوطه را مطالعه بفرمایید. ترک متادون نیز مانند سایر مواد اعتیادآور خماری و سختی خاص خود را دارد.
در پاسخ این سوال که خماری بعد از ترک متادون چند روز است؟ نمیتوان برای همه افراد یک نسخه پیچید؛ چراکه این روند (ترک متادون) با توجه به ویژگیهای روحی و جسمی افراد مختلف، مدت زمان مصرف قرص و اعتیاد نمودهای متفاوتی دارد. البته کلیتی نیز برای این موضوع بیان شده که در ادامه بررسی خواهیم کرد، همراه ما باشید.
با قطع مصرف متادون چه اتفاقی برای بدن شما می افتد؟
اتفاقی که طی یک الی دو روز بعد از قطع متادون برای بدن شما میافتد در یک سری علائم جسمانی و روحی مثل تب، لرز، دردهای عضلانی، افزایش ضربان قلب و میل زیاد به استفاده دوباره قرص خلاصه میشود. با افزایش روزهای قطع مصرف و در هفته ابتدایی علائم ترک قرص در بدن بیشتر بروز پیدا میکند و علاوهبر تب ولرز، اضطراب، حالت تهوع، بدن درد موارد دیگری مثل افسردگی، تحریکپذیری، گرفتگی عضلات، استفراغ و… نیز مشاهده میشود.
به نقل از سایت healthline ،
علائم ترک متادون، که گاهی اوقات به عنوان سم زدایی متادون نیز شناخته می شود، معمولاً 24 تا 36 ساعت پس از آخرین مصرف دارو ظاهر می شود. فرآیند سم زدایی توسط پزشک نظارت می شود. مدت زمان این فرآیند از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما ممکن است از 2 تا 3 هفته تا 6 ماه طول بکشد.
بعد از گذراندن یک هفته اول که نسبتا سخت است، از روز دهم به بعد در بیشتر افراد علائم اولیه نسبتا کاهش پیدا میکنند و از شدت درد کاسته میشود، اما همچنان مواردی مثل افسردگی (حتی بیشتر از قبل)، تحریکپذیری و برخی علائم جسمی وجود خواهد داشت. دو تا سه هفته اول بعد از ترک متادون همواره علائم وجود خواهد داشت، اما در بیشتر افراد شدت آن کاهش پیدا میکند.
در کل بعد از قطع مصرف متادون دو مرحله ترک حاد متادون (10-14 روز) و ترک پس از حاد متادون (دو هفته تا چند ماه) باید سپری شود تا نتیجه دلخواه حاصل شود و مورد مهمی که وجود دارد با اراده و قوی بودن فرد در طول این مدت است.
درد بعد از ترک متادون چند روز طول میکشد؟
همانطور که در قسمت پیشین نیز اشارهای داشتیم بعد از ترک متادون تقریبا 10 روز ابتدایی سختترین روزها خواهد بود. پس در جواب سوال بدن درد بعد از ترک متادون چند روز است؟ میتوان گفت که هفته اول درد نسبتا زیاد و در هفته دوم درد کمتر نسبت به هفته اول تجربه خواهید کرد. بعد از آن میزان درد رفته رفته کمتر شده و عواملی مثل افسردگی بیشتر نمود پیدا میکنند.
علت بدن درد
درحالت کلی متادون یک ضد درد با قدرت بالا است که خاصیت ارامشبخش بودن نیز دارد با مصرف طولانی مدت این قرص بدن به آن عادت میکند و معتاد میشود؛ چراکه این ماده باعث تغییر جوابدهی مغز و سیستم عصبی به درد میشود و در نبود آن احساس تسکین از بین میرود و درد احساس میشود ولی کمپ ترک اعتیاد vip شرایطی فراهم میکند که فرد بتواند با حمایتهای پزشکی و روانشناختی، از وابستگی به متادون رها شود. همچنین در کمپ، فرآیند ترک بهصورت برنامهریزیشده و زیر نظر پزشکان و مشاوران انجام میشود تا عوارض ناشی از ترک به حداقل برسد.
شروع و شدت بدن درد بعد از ترک متادون
همانطور که در پاسخ سوال درد بعد از ترک متادن چند روز است اشاره کردیم، شروع و شدت بدن درد در یک هفته الی 10 روز اول است. درواقع ممکن است علائم از 24 ساعت بعد از قطع مصرف شروع شوند و تا 10 روز اول بعد از ترک متادون شدت بیشتری پیدا کنند.
درمان بدن درد بعد از ترک متادون
کمک گرفتن از پزشک معالج و مشاوره ترک اعتیاد، ماساژدرمانی با روغنهای مخصوص، ورزشهای آرام مثل یوگا،آب درمانی (دوش، جکوزی)، دارو درمانی با تجویز پزشک و… از جمله راههای درمان بدن درد بعد از ترک متادون هستند.
منبع:
healthline.com
درود من سعید امدادی هستم. از سال 1382 در حوزه درمان اعتیاد فعالیت دارم و از سال 1389 به صورت حرفه و از طريق علمی و آکادمیک در این حوزه مشغول به آموزش، تسهیلگری، مشاوره، تدریس و انجام مداخلات روان درمانی هستم.
برخی از دستاوردهای من در این مسیر :
– عضویت در انجمن روانشناسان اعتیاد آمریکا(A.P.A)
– مشاور تخصصی اعتیاد
– عضو کنفدراسیون بین المللی مبارزه با مواد و سوء مصرف دارو
– موسس، نماینده و مدیر عامل انجمن هفت وادی هوشیاری
– روانشناس و روان درمانگر
– رئیس هیئت مدیره مدیر عامل و صاحب امتیاز مرکز درمان اعتیاد زندگی، پاکی هوشیاری